`

Fred’s CV

 •  Fred Zuiderwijk is zo’n typisch Haagse ‘gauzah’ met het ‘hagt’ op de tong. Recht voor z’n raap, meeslepend en met een prachtige onderkoelde humor.
 •  Geboren boven het cafe van z’n Opa in hartje Schilderswijk, dook Fred reeds op 15-jarige leeftijd de muziekwereld in. Hij maakte furore als slagwerker en viel op door zijn veelzijdigheid. Hij onderscheidde zich in diverse orkesten in binnen-en buitenland,  toerde met diverse theatergezelschappen en begeleidde tal van nationale en internationale artiesten bij televisieoptredens en in de studio.
 •  In 2004 sloeg multi-talent Fred Zuiderwijk de weg van het cabaret in. 
 •  In zijn tweede avondvullende theaterprogramma ‘Integratie Uitdegratie’, loodst hij zijn publiek op hilarische wijze door de belevenissen van een Haagse allochtoon.
 •  Al eerder trok Fred een spoor van geschater door Nederland met zijn het succesvolle programma ‘Bruid(s)luier’.
 •  Niet alleen in het theater, maar ook op een bedrijfsfeest, presentatie en/of privé-party, voelt Fred Zuiderwijk zich thuis. Met een conference op maat of in zijn creaties als ‘Joop Vertellingen’, ‘Sjakie Klosjah’ en ‘Kale Jopie’, heeft Fred inmiddels een groot aantal bedrijven, instellingen en particulieren tot volle tevredenheid verrast.
 •  Tevens verleent Fred als acteur  zijn medewerking aan diverse reclame- bedrijfsfilms, is hij in 2008, in opdracht van de Gemeente Den Haag, het boegbeeld van de campagne ‘Be My Guest’, en behaalt hij onlangs in zijn creatie als Haagse ‘Toeahopereitoh’, samen met collega Rob Andeweg, met het ludieke ‘Rondje Den Haag’, de stadspromotieprijs Den Haag en de nationale evenementenprijs.. 
 •  Vanaf juli 2007 presenteert Fred op Omroep West het programma ‘Haagse Iconen’, waarin hij met bekende Hagenaars door de Residentie toert en gaat hij in juni van dat jaar in opdracht van Omroep West op zoek naar de mooist versierde Oranjestraat.
 •  In september 2009 start Fred het TV programma ‘Haagse Ticonen’, waarin Fred een kijkje neemt in de keuken van markante Haagse ondernemers. 
   
   
 •  Leeuwarder Courant: ‘ Zuiderwijk ontstijgt het schuifdeurenniveau, een rasartiest met eerlijke humor’ 
 •  AD/HC: ‘Fred Zuiderwijk scoort met Bruid(s)luier’ 
 •  Sjaak Bral: ‘Wie op zoek is naar een authentiek geluid in het Nederlands theater, mag zijn voorstelling niet missen. Wie op zoek is naar verstilling, luisterliedjes en serieuze verhalen, mag vertrekken naar een verlaten leprakolonie op de Benedenwindse eilanden. Leve Fred Zuiderwijk!’ 
   
Posted on
Thursday, June 11th, 2009
Filed under:
Uncategorized.
Tags:
Subscribe
Follow responses trough RSS 2.0 feed.
Trackback this entry from your own site.

No Comments Yet to “Fred’s CV”

Fred Zuiderwijk is geknipt en geplakt door het Haags Productiebedrijf
Foto's zijn gemaakt door Beeldbazaar.